Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدرضا روحانی اصفهانی، شاعر و هنرمند پیشکسوت هنرهای سنتی و گچبری  در سال ۱۳۱۳ در اصفهان متولد شد و ۲۷ بهمن امسال بر اثر ابتلا به کرونا در ۸۷ سالگی درگذشت.

 فرزند این هنرمند معمار اصفهانی با اشاره به ویژگی‌های و سبک ویژه او در گچ‌بری، گفت: ایشان در تعدادی از کشورهای جهان از جمله کویت، عراق، مصر و ایتالیا معماری ایرانی اسلامی را اجرا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید مجتبی روحانی اصفهانی  در گفت‌وگو با ایرنا، اظهار کرد: وی در خانواده‌ای مذهبی متولد شد و هنر گچبری  را از دوران نوجوانی نزد پدرشان استاد سید میرزا روحانی اصفهانی فراگرفت.

وی ادامه داد: سید رضا روحانی اصفهانی بعد از مستقل شدن از هر فرصتی برای تجلی بخشی این هنر استفاده کردند و حتی در دوران سربازی نیز از این هنر در بخش‌هایی از زیباسازی مراکز آموزشی نظامی و پادگان‌ها بهره جست.

فرزند این هنرمند فقید به بهره گرفتن این استاد هنرمند از مضامین قرآنی و معنوی در خلق نقش و نگارهای هنری اشاره کرد و افزود: این هنرمند فقید در برخی از آثار خود مضامین عرفانی و عبادی چون رکوع و خلقت انسان از منظر قرآن را در قالب نقش و نگارهای هنری به تصویر کشید.
وی با اشاره به پیشینه این هنرمند در خلق آثار بدیع هنری  اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های هنری ایشان تسلط بر سبک‌های معماری سنتی و تاریخی بود و بر همین اساس توانست گچ‌بری‌های عصر صفوی یا سلجوقی را در بسیاری از آثار خود پیاده سازی کند.
روحانی اصفهانی گفت: گچبری هتل شاه عباسی اصفهان به سبک صفویه به همراه پدر و برادران در حدود بیشتر ۵۰ سال پیش، گچ‌بری حرم شاه عبدالعظیم حسنی، مصلای امام خمینی (ره) تهران، گچ‌بری سالن نمکدان هتل لاله تهران به سبک  ایرانی، موزه تماشاگه زمان در زعفرانیه، هتل سمیرامیس، بقعه شاه عبدالعظیم حسنی (ع ) از شاهکارهای او وبرادرانش در ایران است.

 وی اضافه کرد: وی در طراحی ضریح حرم امام رضا (ع) نیز به عنوان مشاور با هنرمندانی چون استاد فرشچیان همکاری داشت.
وی بیان کرد: مرحوم پدر پس از طراحی و اجرای گچ‌بری در حرم شاه عبدالعظیم حسنی به همراه سایر هنرمندانی که در این اثر فعالیت داشتند از سوی رهبر معظم انقلاب تجلیل شدند.
 

برچسب‌ها معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اصفهان معماری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اصفهان معماری معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اصفهان معماری روحانی اصفهانی گچ بری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۶۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد مخلص الائمه عصر جمعه در آئین سنتی بیل گردانی شهر نیم‌ور محلات، اظهار کرد: حضور باشکوه مردم، جلوه ویژه ای به این آئین سنتی ۲ هزار ساله بخشیده است.

وی افزود: بیل گردانی نمادی از آئین‌های تمدنی کشور، استان و این منطقه است و از جشن‌های باستانی و پهلوی این خطه محسوب می‌شود.

مدیر بخش فرهنگ یونسکوی ایران نیز در این آئین گفت: این آئین سنتی ۲ هزارساله از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

عبدالمهدی مستکین افزود: یکی از پیش شرط‌های این آئین در یونسکو، حفظ شکل سنتی بیل‌گردانی بدون افزودن بخش دیگری به آن است.

آئین بیل گردانی در ماه ۸۹ در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی نیز با اشاره به ضرورت تبیین فرهنگ ایران برای نسل‌های بعد گفت: فرهنگ ما از قدمت بسیاری برخوردار است که به پاس نزول نعمت خداوند، جشن می‌گیریم و برخلاف بسیاری از جشن‌ها در آن گناه صورت نمی‌گیرد و ایرانیان با آئین‌های پهلوانی آن را پاس می‌دارند.

محمود مرادی نراقی گفت: این آئین سنتی در ۲۰ دی ماه سال ۸۹ به عنوان یک جشن آئینی و ورزش پهلوانی و نمادی از همدلی و تعاون در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است.

سجاد صفری، شهردار نیم‌ور نیز با اشاره به قدمت دو هزار ساله شهر نیم‌ور و ریشه بیل‌گردانی در فرهنگ و آئین پهلوانی و ورزشی نیم‌ور گفت: نیم‌ور به عنوان یکی از اولین بهره‌برداران آب رودخانه لعل‌بار، در حال حاضر تبدیل به یکی از آخرین بهره‌برداران این رود تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کشاورزان با فراخوان میراب نیم‌ور برای انجام لایروبی فراخوانده شده و تقسیم کار بین آنان انجام شد، میراب شهر بر کار لایروبان نظارت کرده و با اعلام پایان لایروبی، کشاورزان را به انجام بیل‌گردانی فرا خواند.

فرمانده بیل‌گردانان علت خشکی زمین‌های اطراف رودخانه لعل‌بار و دشت نیم‌ور را، نرسیدن آب رودخانه به منطقه و احداث سد بر روی آن دانست.

در پایان این آئین سنتی، امیرعلی برزکار، صادق حسینی و امیرعلی عمادی رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند.

از لوح ثبتی بیل‌گردانی در رویدادهای گردشگری کشور در آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ رونمایی شد.

آئین سنتی دو هزار ساله بیل‌گردانی شهر نیم‌ور عصر جمعه با حضور پیشکسوتان این رشته، جمعی از مسئولین استانی و استقبال باشکوه مردم برگزار شد.

کد خبر 6089347

دیگر خبرها

  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • اصفهانی‌ها ایده‌های خود را برای معرفی بهتر تخت‌فولاد ارائه دهند
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • سینما اسیر سندرم فتوشاپ
  • ویدیو/ آیین بیل‌گردانی؛ سنتی ۲‌ هزار ساله برای قدردانی از آب
  • اصفهانی‌ها یک روز جهانی را به نام خود ثبت کردند؛ روز جهانی گز
  • آیین بزرگداشت هفته ترویج فرهنگ و منش پهلوانی در سنندج برگزار شد
  • آئینی سنتی که همه ساله با اجرای آن باران می‌بارد
  • بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور
  • رقابت بیش از ۲۶ هزار اصفهانی در گروه آزمایشی تجربی