Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرخی با بیان این که آثار هنری با موضوعات دینی و ملی اثرگذاری بیشتری دارند، گفت: این آثار معمولا مورد توجه قرار می گیرد و ماندگار می شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان،«مهدی فرخی» از هنرمندان نقاش و نگارگری است که تاکنون آثار زیادی با موضوعات مذهبی، شهدا و دفاع مقدس خلق کرده و موفق به دریافت نشان درجه یک هنری در رشته نگارگری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرخی که متولد 1359 در تربت حیدریه است از محضر اساتیدی همچون حسین رزاقی و محمدعلی رجبی بهره برده است.برگزاری نمایشگاه های انفرادی و گروهی، داوری و دبیری برخی از جشنواره ها، تدریس در دانشگاه و تألیف کتاب هایی همچون «الهی نامه عشاق» و «بر بال آسمان »در کارنامه هنری و کاری این هنرمند جوان دیده می شود. تابلوی نقاشی با عنوان «رواق شهادت» جدیدترین اثری است که از مهدی فرخی در حوزه هنری رونمایی شد. گفتگویی با این هنرمند ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

کار جدیدی در دست دارید؟ و آیا قرار است نمایشگاهی انفرادی یا گروهی بگذارید؟

یک نمایشگاه با عنوان «ماه نو» در فرهنگستان شهدای سرچشمه در حال برگزاری است که 10 اثر نگارگری از من در آنجا به نمایش در آمده است. به حرم های اهل بیت (ع) هم آثاری را اهدا کردم که در حال نمایش است. آثارم در حرم امام رضا(ع) ، حرم حضرت معصومه(س) و حرم شاه عبدالعظیم در حال نمایش است. اخیرا اثری با عنوان «سقا » که آنرا به حرم شاه عبدالعظیم اهدا کردم در حال نمایش است. این آثار برای مخاطبانی که به موزه های مذهبی می روند قابل دیدن است.

 

هنر امروز با هنر دیروز چه تفاوتی دارد؟

هنر امروز یعنی هنری که همین امروز هست و ما با دیروز هنر کاری نداریم. دیروز در تاریخ ثبت شده است و امروز دارد برای فردا کار می کند هنر امروز روایت آینده است و هنر دیروز فقط برای ما می تواند یک جور کلاس درس باشد. در مورد تاثیر گذاری هم مسلما هنر دیروز بر روز هنرمندان امروز تاثیر گذاشته است که گام در راه هنر گذاشتند و راه هنرمندان گذشته را ادامه دادند.

 

اکثر آثارتان در مورد اهل بیت (ع) است. کار در این راستا چه ثمره معنوی در زندگی تان داشته است؟

این گونه آثار چون موضوعات قلبی است که با آنها ارتباط برقرار می کنم یک جور روال زندگی من شده است. من با این آثار دارم زندگی می کنم و با آنها پیش می روم. امیدوارم خدا موقعیت های بهتر و روحانی برای من قرار دهد. آرزو می کنم مخاطبان بیشتری به این آثار معرفی شود چون کار من خلق آثار است و توان معرفی این آثار را به همه مردم و جامعه ندارم. بسیاری از آثاری که به جاهای مختلف دادم ، در انباری است و هیچ وقت نمایش داده نشده است. این به ضرر من نیست. هنرمند جرو جامعه است و باید آثارش به مردم معرفی شود. وقتی آثار هنرمندان را به مردم معرفی نکنیم به جامعه ظلم کردیم .

 

 

با توجه به اینکه کارهای هنری با موضوع مذهبی انجام می دهید، آیا کار هنری با موضوع مذهبی با سایر موضوعات تفاوت دارد؟

تفاوتی ندارد. هنرمند با هر موضوعی که ارتباط قلبی برقرار کند، مخاطب به همان میزان تحت تاثیر قرار می گیرد. قلب مثل آینه است آنرا به هر سمت و سویی بفرستیم  تاثیر می گیرد. ما دوست داریم در آیینه زیبایی ها را ببینیم پس باید قلب خود را به سمت زیبایی ها بفرستیم که دوام و قوام زیادی دارد. وقتی موضوعی نورانی را کار می کنید ، یک ثبت ابدی دارد. از این لحاظ کار مذهبی با غیر مذهبی تفاوت دارد.موضوعات مذهبی، معنوی و ملی به خاطر اینکه جنبه نورانی بیشتری دارند تاثیرگذاری بیشتری هم دارند ، بیشتر مورد توجه قرار می گیرند، یادشان گرامی تر می ماند و مردم و جامعه را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهند.

 

توضیحی در مورد کار اخیر خود با عنوان «رواق شهادت» بدهید.

ایده تابلوی نقاشی رواق شهادت اسفند سال گذشته در حیاط حوزه هنری به ذهنم رسید، زمانی که چشمم به مزار شهدای غواص افتاد. چهار ماه بر روی این اثر کار کردم. تابلوی نقاشی «رواق شهادت است» که اکریلیک روی بوم با ابعاد 200 140 است که به شیوه نگارگری کار شده است با موضوع دو شهید غواصی است که در مقابل مسجد حضرت آیت الله خامنه ای در حوزه هنری به خاک سپرده شدند. از نظر مضمون گلهای نرگس را در چهار باغچه ای که دور حوضی هستند، کشیدم زیرا شهدا بسیار زیاد به حضرت فاطمه (س) متوسل می شدند. بالای اثر مسجدی است که پرتوهای نورش به پایین تابیده می شود.دو جوان هم در تابلو کشیدم که در دست یکی لاله است به عنوان اینکه بگویم شهدا در قلب و جان جوانان ما هستند. در دست جوان دیگر زندگینامه شهداست که خواستم به نوعی ترویج و نشر آثار ادبی و هنری از سوی حوزه هنری را نشان دهم .

 

و حرف آخر؟

آرزوی توفیق و موفقیت برای همه جوانان و هموطنان عزیزم را دارم. امیدوارم در طول زندگی همه جور موفقیت اعم از موفقیت معنوی را کسب کنند و شاهد شادی و سربلندی آنها باشیم.

 

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز عید فطر عید فطر خبرگزاری شبستان مجلس استان بوشهر نماز جمعه امام خمینی ره خطبه های نماز جمعه مقاومت عید سعید فطر رواق شهادت یک هنرمند نقاش مریم داوری سقا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۵۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند

ایسنا/گیلان نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند، گفت: یک معلم تا آخر عمر باید با کتاب، دفتر و قلمش مأنوس باشد، دانش‌آموز هم دلداده معلمی خواهد شد که علم و تقوا را در هم آمیخته باشد.

آیت‌الله رسول فلاحتی امروز، هشتم اردیبهشت‌ماه در دیدار با معلمان منتخب و نمونه استان که در سالن اجتماعات اداره‌کل آموزش و پرورش برگزار شد، ضمن تبریک روز معلم به همه معلمان و فرهیختگان این عرصه، به روایتی از کتاب سیر و سلوک منصوب به سید بحرالعلوم اشاره و اظهار کرد: طبق آموزه‌های این کتاب، امام سجاد(ع) فرمودند «کسی که برای تربیت خودش، حکیمی نداشته باشد که او را ارشاد کند به سوی هلاکت و تباهی خواهد رفت».

وی با بیان اینکه همه ما مدیون آموزش و خدمات معلمانی هستیم که در کودکی به ما خواندن و نوشتن آموختند، افزود: شاگردانی که در کلاس درس معلم حاضر می‌شوند تا خواندن و نوشتن و علم بیاموزند در آینده ممکن است بزرگان و دانشمندانی همچون شهید تهرانی‌مقدم شوند؛ شهیدی که موشک‌هایش امروز قادر است موشک‌های نقطه‌زن آمریکا در اقیانوس اطلس را هدف قرار دهد و او خود معلم جبهه مقاومت شد.

آیت‌الله فلاحتی با بیان اینکه طبق روایت امام سجاد(ع)، ما وظیفه داریم برای خودسازی خود تلاش کنیم و انسان برای رسیدن به کمالات باید در مسیرش یک همراه خوب داشته باشد و لذا در هرجا نیازمند به معلم هستیم، معلمی که به ما درس و پیام دهد، گفت: طبق روایتی دیگر از بزرگان «کسی‌که به استاد رسید نصف راهش را طی کرده است» یعنی پیدا کردن استاد خوب هم هنر است و ما همیشه نیازمند به معلم و استاد هستیم‌.

وی معلمی را شغل انبیاء دانست و با بیان اینکه معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود تلاش کند، افزود: یک معلم تا آخر عمر باید با کتاب، دفتر و قلمش مأنوس باشد؛ دانش‌آموز هم دلداده معلمی خواهد شد که علم و تقوا را در هم آمیخته باشد و لذا دانش‌آموز همواره خود را مدیون چنین معلمی می‌داند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان خطاب به این معلمان زحمتکش گفت: پس از ارتقاء خود سعی کنید برای ارتقای علمی و معنوی دیگران، دانش‌آموزان و دانشجویان خود از هیچ تلاشی دریغ نکنید و هرآنچه که آموخته‌اید را انتقال دهید که اگر چنین نکنید حسادت و بخل ورزیده‌اید. اگر امروز نام و آثار بزرگانی همچون ابن‌سینا، خواجه نصیرالدین طوسی و علامه طباطبایی ماندگار شده به این دلیل است که‌ آنان تمام اندوخته‌های خود را در قالب تربیت شاگرد یا در قالب گفتار، نوشتار و کتاب انتقال داده و به بشریت عرضه کردند.

امام جمعه رشت با تأکید بر ضرورت همراهی‌ با نیکان و معلمان خوب تصریح کرد: به زیرمجموعه و شاگردان‌تان یاد دهید که با انسان‌ها و معلمان و استادان خوب خود همیشه ارتباط داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد(ص) در شورای شهر شیراز برپا شد
  • نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی
  • معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی
  • «سفر آخر» شهید آوینی تماشایی شد/ بینال ونیز و حواشی غرفه یهودیان
  • عابدینی: برند معنوی باشگاه پرسپولیس را فروختند/ با اهدای ۵ درصد سهام به پیشکسوتان شق‌القمر می‌کنند